Takaisin etusivulle


LC Somero

Kansainvälinen nuorisovaihto

Lions-logo


Yksi kansainvälisen Lions-järjestön suurista aktiviteeteista on kansainväinen nuorisovaihto. Nuorisovaihto tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua elämään toisessa maassa, toisessa kulttuurissa. Vaihto on lyhytaikainen, matka kestää yleensä 3 viikkoa (Euroopan sisällä) tai noin 6 viikkoa (Euroopan ulkopuolinen vaihto). Vaihtoon kuuluu yleensä kohdemaassa kansainvälinen nuorisoleiri sekä perhejakso, yleensä yhdessä tai kahdessa perheessä.

Koska vastaanottavat isäntäperheet tutkitaan tarkoin, nuorisovaihto on erittäin turvallinen tapa lähettää oma lapsi yksin keskelle vierasta kulttuuria. Lapsensa lähettävän perheestä ei tarvitse olla Lions-klubin jäseniä.

Vaihto maksaa yleensä matkakulut paikan päälle ja takaisin. Nuorisoleiriin saattaa kuulua pieni maksu, mutta ei aina. Perhejakso ei maksa mitään. Paikalliset, lähettävät klubit antavat usein avustuksia matkaa varten. Vastikkeeksi toivotaan kokemusten kertomista lähettävän klubin kuukausikokouksessa seuraavan talven aikana.

Nuorisovaihtoon liittyy myös toive saada isäntäperheitä ulkomaisille nuorille. Eli jos perheenne voisi olla mahdollinen vastaanottamaan lyhyeksi aikaa nuoren perheeseensä, toivomme siitä tiedon. Isäntäperheessä ei tarvitse olla Lions-klubin jäseniä.

Haku seuraavan kesän nuorisovaihtoon tapahtuu aina edellisen kalenterivuoden loppuun asti.

Lisätietoa nuorisovaihdosta löydät täältä.

P.S. Somerolta ovat vaihdossa käyneet mm. Malin Karomäki (Turkki, 2011), Raija Koistinen (Pietari, 2009)